Krediti na ostatak primanja

    Krediti na ostatak primanja

Znate li da zakonski dvije trećine vaše plaće ne smiju biti terećeni? Ta informacija je veoma bitna kada želite realizirati kredite. U situaciji kada vaša plaća premašuje prosjek od 6.979 kuna, krediti na ostatak primanja su idealna kreditna opcija za vas.

4000 €
Iznos zajma 50 € - 4000 €
Kamata 7,89 %
Datum dospijeća 15 dana - 18 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 4 000 € Rok otplate: 15 dana - 18 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Fizička osoba s navršenih 18 (osamnaest) godina,
 • Neograničeno poslovno sposobna,
 • Državljanin Republike Hrvatske,

O kompaniji

Više informacija o tvrtki KD CAPITAL LTD

Posudite od 50 € s kamatama od 7,89 % Višead
20000 €
Iznos zajma 300 € - 20000 €
Kamata 0 %
Datum dospijeća 15 dana - 12 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 20 000 kn Rok otplate: 15 dana - 12 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Identifikacija i verifikacija dokumenata vrši se putem identifikacijske platforme Identyum za vrijeme procesa prijave za kredit
 • Za uspješan proces identifikacije i verifikacije Vaših dokumenata pripremite važeću osobnu iskaznicu te karticu tekućeg računa u Vašem vlasništvu (nije moguća isplata na opunomoćeni tekući račun) te slijedite upute na ekranu
 • Ugovor o kreditu
 • Potvrda o ugovorenom jamstvu za kredit (Jamstvo je obavezno uz svaki kredit. Do Jamstva možete doći u roku od samo nekoliko minuta, a više informacija o tome možete saznati unutar prijave za kredit

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Ferratum Bank p.l.c.

Posudite od 300 € s kamatama od 0 % Višead
4000 €
Iznos zajma 50 € - 4000 €
Kamata 7,26 %
Datum dospijeća 15 dana - 18 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 4 000 € Rok otplate: 15 dana - 18 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Fizička osoba s navršenih 18 (osamnaest) godina,
 • Neograničeno poslovno sposobna,
 • Državljanin Republike Hrvatske,

O kompaniji

Više informacija o tvrtki KD CAPITAL LTD

Posudite od 50 € s kamatama od 7,26 % Višead

    Krediti na ostatak primanja

U nastavku saznajte sve što bi ste trebali znati o kreditima na ostatak primanja!

Što su krediti na ostatak primanja?

Krediti na ostatak primanja je tip kredita specijaliziran za situacije kada pojedincu obustava prelazi trećinu neto primanja. Zakonski gledano, dvije trećine neto plaće ne smiju biti terećeni, no ovaj tip kredita je izvan tog zakonskog okvira.

Dosta ljudi ne zna za kredite na ostatak primanja te na njihovu mogućnost realizacije istih. Uz kredite na ostatak primanja pojedinci mogu zatražiti novi kredit bez da upliću jamca ili sudužnika u cijelu proceduru.

Bitno je da ste zaposleni minimalno šest mjeseci te da ste u stalnom radnom odnosu. Kredite na ostatak primanja mogu realizirati pojedinci zaposleni u malim i velikim poduzećima, kao i zaposlenici obrta. 

Ovaj tip kredita mogu realizirati i umirovljenici do 85 godina starosti. Najbolje će proći umirovljenici koji primaju inozemne mirovine koje imaju podosta veće iznose od hrvatskih mirovina.

Za koga su krediti na ostatak primanja idealna opcija?

Najpoželjniji kandidati za ugovaranje kredita na ostatak primanja su građani s visokim plaćama ili mirovinama. S obzirom no to da je prosječna mjesečna plaća u Hrvatskoj 6.979 kuna, idealni kandidati će biti čije mjesečna primanja premašuju taj iznos.

Visina mjesečnih primanja će odrediti tko je pogodan, a tko nije pogodan kandidat za ugovaranje ovog tipa kredita. Primjer nepoželjnih kandidata bi bili oni kojima je račun u blokadi ili se nalaze u ovršnom postupku. Razlog tome je što njihova plaća, to jest, njihov neopterećeni dio nedovoljan za pokrivanje ovog tipa kredita.

Kako doći do kredita na ostatak primanja?

Kredite na ostatak primanja nećete pronaći u standardnoj ponudi banaka, pošto banke u njima vide preveliki rizik. Ovaj tip kredita ćete naći u ponudi mnogih kreditnih kuća i online zajmodavaca koji vide veliki potencijal u ovom načinu posuđivanja novca. Zapravo je ovaj tip i dosta kompaktniji za krajnjeg korisnika, pošto ne uključuje poslodavce, jamce i sudužnike.

Realizacija kredita na ostatak primanja

Naravno, prvo morate pronaći najbolju opciju koja se nalazi na našoj listi najboljih kreditnih kuća. Naša lista je sužen izbor najboljih kreditnih kuća na temelju korisničkih recenzija i ocjena. 

Kada pronađete idealnu kreditnu kuću, vi samo postavite zahtjev i čekate odobrenje. Možete uzeti brzu pozajmicu koja će od vas zahtijevati minimalnu dokumentaciju, no maksimalni iznos će biti do 30.000 kuna.

U drugom slučaju možete zatražiti konkretan kredit na ostatak primanja koji iznosi od 5.000 eura do 15.000 eura. Njegov rok otplate je do 12 godina, a kamatne stope variraju do 7.50%.

Prednosti kredita na ostatak primanja

Postoji par prednost kredita na ostatak primanja naspram klasičnih kredita.

Prva je prednost u tome što kreditnu sposobnost za ovaj tip kredita neće ograničiti vaša ukupna zaduženost. Primjerice, ako imate dovoljno visoke mjesečne primitke, moći ćete realizirati veće kredite na ostatak primanja.

Ako je vaše kreditno izvješće uredno i redovno izvršavate svoje kreditne obveze, kreditna sposobnost za ovaj tip kredita neće biti određena ni zakonom propisan životni minimum (bruto minimum iznosi 4.250 kuna, a neto minimum iznosi 3.400 kuna).

Zadnja prednost kredita na ostatak primanja koju ćemo navesti su svakako povoljne kamatne stope i minimalna naknada za administrativne troškove. 

Sve navedene prednosti u kumulativu čine kredite na ostatak primanja vrlo primamljivima, posebice ako vam hitno trebaju financijska sredstva čak i ako obustava prelazi trećinu vaših neto primitaka.

Krediti na ostatak primanja mogu biti idealna kreditna solucija za vas ako imate veća mjesečna primanja od prosjeka. U suprotnom uvijek možete zatražiti brze pozajmice koje neće gledati vašu financijsku i kreditnu prošlost!


Krediti na ostatak primanja Ocjena: 4.5/5 Od 342 Glasovi.
David Gabrić David Gabrić(LinkedIn)
David Gabrić je SEO entuzijast i kreator informativnog sadržaja za različite niše. Bakalar je informatike, sa specijalizacijom u Poslovnim sustavima, koja ga uvodi u svijet financija i bankarstva.

Operater

Uspoređivač zajmova Coolfinancije.com:
double technology s.r.o., PDV: CZ08695717
Tvrtka nije pružatelj ni jednog financijskog proizvoda.

O portalu

Coolfinancije.com je web mjesto za usporedbu zajmova. Utemeljeni smo na transparentnosti i cjelovitosti podataka. Uz naše usluge znat ćete koji zajam odabrati.