Krediti za zaposlene na određeno

    Krediti za zaposlene na određeno

Zaposleni ste preko ugovora na određeno razdoblje i treba vam kredit? Krediti za zaposlene na određeno nude idealno rješenje za vašu trenutnu financijsku situaciju!

4000 €
Iznos zajma 50 € - 4000 €
Kamata 7,89 %
Datum dospijeća 15 dana - 18 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 4 000 € Rok otplate: 15 dana - 18 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Fizička osoba s navršenih 18 (osamnaest) godina,
 • Neograničeno poslovno sposobna,
 • Državljanin Republike Hrvatske,

O kompaniji

Više informacija o tvrtki KD CAPITAL LTD

Posudite od 50 € s kamatama od 7,89 % Višead
20000 €
Iznos zajma 300 € - 20000 €
Kamata 0 %
Datum dospijeća 15 dana - 12 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 20 000 kn Rok otplate: 15 dana - 12 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Identifikacija i verifikacija dokumenata vrši se putem identifikacijske platforme Identyum za vrijeme procesa prijave za kredit
 • Za uspješan proces identifikacije i verifikacije Vaših dokumenata pripremite važeću osobnu iskaznicu te karticu tekućeg računa u Vašem vlasništvu (nije moguća isplata na opunomoćeni tekući račun) te slijedite upute na ekranu
 • Ugovor o kreditu
 • Potvrda o ugovorenom jamstvu za kredit (Jamstvo je obavezno uz svaki kredit. Do Jamstva možete doći u roku od samo nekoliko minuta, a više informacija o tome možete saznati unutar prijave za kredit

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Ferratum Bank p.l.c.

Posudite od 300 € s kamatama od 0 % Višead
4000 €
Iznos zajma 50 € - 4000 €
Kamata 7,26 %
Datum dospijeća 15 dana - 18 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 4 000 € Rok otplate: 15 dana - 18 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Fizička osoba s navršenih 18 (osamnaest) godina,
 • Neograničeno poslovno sposobna,
 • Državljanin Republike Hrvatske,

O kompaniji

Više informacija o tvrtki KD CAPITAL LTD

Posudite od 50 € s kamatama od 7,26 % Višead
30000 €
Iznos zajma 500 € - 30000 €
Kamata 6,4 %
Datum dospijeća 2 - 5 godine

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 30 000 € Rok otplate: 2 - 5 godine

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt
 • Osobni tekući račun (neblokiran i nezaštićen)
 • Važeća e-mail adresa

O kompaniji

Više informacija o tvrtki ATON USLUGE d.o.o.

Posudite od 500 € s kamatama od 6,4 % Višead

HPB

HPB 5
40000 €
Iznos zajma 1000 € - 40000 €
Kamata 5,25 %
Datum dospijeća 24 - 120 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 40 000 € Rok otplate, 24 - 120 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki HPB d.d.

Posudite od 1000 € s kamatama od 5,25 % Višead

    Krediti za zaposlene na određeno

Danas Hrvatska broji više od četvrtine stanovništva koji su zaposleni na određeno vrijeme. Ovaj tip privremenog zaposlenja postaje sve popularniji kod poslodavaca ali i hrvatskih građana zbog određene fleksibilnosti. No, isto tako, ovaj oblik zaposlenja ima i negativne implikacije, poput neznanja kada će zaposlenik ostati bez posla. U slučaju da vam treba zajam dok ste u ovom tipu radnog odnosa, na scenu dolaze krediti za zaposlene na određeno.

Bankama ovaj tip kredita u dosta situacija predstavlja znatan rizik. Samim time su i uvjeti njegovog ostvarenja nešto drukčiji od klasičnih bankovnih kredita. U nastavku saznajmo više o kreditima za zaposlene na određeno te koje su njihove opcije i uvjeti!

Što su krediti za zaposlene na određeno?

Ovo je tip kredita koji je namijenjen za sve one građane koji nemaju potpisan ugovor o radu na neodređeno. U ovoj situaciji, građanin zna do kada će biti zaposlen kod određenog poslodavca. No, isto tako, poslije isteka ugovora postoji mogućnost produljenja ili raskidanja ugovora sukladno dogovoru s pojedinim poslodavcem. 

S time u umu, ako ste građanin koji je zaposlen na određeno vrijeme, poslodavcu će vas biti lakše i otpustiti. Samim time to može dovesti i do situacije financijske nesigurnosti, u slučaju koje su krediti za zaposlene na određeno idealna opcija. Razlog njihova postojanje je baš taj porast broja zaposlenih na određeno vrijeme, koji broji više od četvrtine hrvatskog stanovništva.

Što se iznosa kredita za zaposlene na određeno tiče, oni variraju između 15.000 kuna i 300.000 kuna. Ovaj tip kredita možete ugovoriti i u eurima. Ako se odlučite na kredit za zaposlene na određeno u eurima, moći ćete posuditi iznose koji variraju od 2.000 eura do 40.000 eura. 

Rok otplate ovisi o vašem radnom stažu kod pojedinog poslodavca, no on uglavnom varira između 3 i 10 godina. Kamatne stope su isto tako varijabilne te ovise o pojedinoj ponudi. Važno je znati da možete birati između fiksne i promjenjive kamatne stope.

Na hrvatskom tržištu trenutno postoje ponude kredita za zaposlene na određeno od banaka i kreditnih kuća. Obje institucije imaju svoje prednosti i nedostatke, koje ćemo navesti u nastavku.

Koje tipove kredita za zaposlene na određeno mogu ugovoriti u bankama?

Što se banaka tiče, one će imati nešto strože uvjete za odobrenje ovog tipa kredita. Prvenstveno, ne smijete imati blokiran račun, morate biti stariji od 19 godina te biti zaposleni kod trenutnog poslodavca barem 6 mjeseci. Banke nude četiri glavne opcije što se tiče kredita za zaposlene. 

Prva opcija je kredit za zaposlene na određeno s minimalno 6 mjeseci radnog staža kod tekućeg poslodavca. Uz taj temeljni uvjet je bitno i da ste kreditno sposobni te da imate mjesečna primanja iznosa 3.500 kuna.

Druga opcija je kredit za zaposlene na određeno u malim poduzećima, s temeljnim uvjetom da poslodavac posluje minimalno godinu dana. Još jedan uvjet za ostvarenje ovog tipa kredita je vaša kreditna sposobnost te mjesečna primanja iznosa 4.900 kuna.

Treća opcija je kredit za zaposlene u agencijama za zapošljavanje, s temeljnim uvjetom da imate minimalno godinu dana radnog staža kod svog poslodavca. Kako bi ste mogli ostvariti ovaj tip kredita, naravno da morate biti kreditno sposobni, ali isto tako morate imati i primanja od minimalno 6.650 kuna. 

Zadnja opcija su stambeni krediti za zaposlene na određeno. Njihovi uvjeti variraju, ovisno o vašem radnom stažu kod određenog poslodavca. Ako ste zaposleni između 6 mjeseci i 12 mjeseci, maksimalan rok otplate će vam biti 10 godina. U slučaju da ste zaposleni dulje od 12 mjeseci, limita neće biti u iznosu kredita. Rok otplate u toj situaciji može biti do 30 godina. 

Krediti za zaposlene na određeno u kreditnim kućama

Ako vam treba novac u što kraćem roku, odlična opcija mogu biti i krediti za zaposlene na određeno u kreditnim kućama. Kreditne kuće nemaju toliko rigorozne postupke pri provjeri klijenata. Njima nije bitno jeste li kreditno sposobni ili ne, kao ni vaš ugovor o radu i stanje poslovanja vašeg poslodavca. Jedino je bitno da ste financijski uredni s čime mogu zajamčiti da možete otplatiti kredit.

Još jedna velika prednost kreditnih kuća nad bankama u ovome kontekstu je brzina prijave i isplate kredita. Naime, prijavu možete odraditi isključivo online, uz minimalnu dokumentaciju. Dovoljna vam je osobna iskaznica i broj tekućeg računa. Za veće iznose će vam trebati i zadnje tri platne liste kako bi se potvrdila vaša financijska urednost.

Isto tako, kada uspijete ugovoriti kredit, on će vam na račun sjesti u maksimalno 24 sata!

Ovaj brzi proces dolazi i s nedostatkom, koji se očituje u mogućim iznosima. Kod kreditnih kuća se mogu posuditi manji kreditni iznosi od 300 kuna do 20.000 kuna, s rokovima otplate od minimalno 15 dana do maksimalno 15 dana. No, posuđivanjem manjih kreditnih iznosa smanjujete rizik i sebi i zajmodavcu, tako da to možda i nije toliko velik nedostatak!

Zaključak

Krediti za zaposlene na određeno se mogu ugovoriti u bankama ili u kreditnim kućama. Banke nude veće iznose ali i zahtjevniji proces potvrde kredita, dok su kreditne kuće idealne za male iznose za pokrivanje kratkoročnih financijskih potreba.


Krediti za zaposlene na određeno Ocjena: 4.5/5 Od 251 Glasovi.
David Gabrić David Gabrić(LinkedIn)
David Gabrić je SEO entuzijast i kreator informativnog sadržaja za različite niše. Bakalar je informatike, sa specijalizacijom u Poslovnim sustavima, koja ga uvodi u svijet financija i bankarstva.

Operater

Uspoređivač zajmova Coolfinancije.com:
double technology s.r.o., PDV: CZ08695717
Tvrtka nije pružatelj ni jednog financijskog proizvoda.

O portalu

Coolfinancije.com je web mjesto za usporedbu zajmova. Utemeljeni smo na transparentnosti i cjelovitosti podataka. Uz naše usluge znat ćete koji zajam odabrati.