Najpovoljniji krediti za refinanciranje

    Najpovoljniji krediti za refinanciranje

Imate poteškoća pri otplati više kredita u isto vrijeme? Najpovoljniji krediti za refinanciranje postoje te su oni jedna od najboljih opcija za rješavanje tih dugova!

PBZ

PBZ 5
50000 €
Iznos zajma 200 € - 50000 €
Kamata 5,68 %
Datum dospijeća 13 - 120 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 50 000 € Rok otplate: 13 - 120 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki PBZ Croatia osiguranje d.d.

Posudite od 200 € s kamatama od 5,68 % Višead
40000 €
Iznos zajma 1000 € - 40000 €
Kamata 4,99 %
Datum dospijeća 1 - 10 godina

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 40 000 € Rok otplate: 1 - 10 godina

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Posudite od 1000 € s kamatama od 4,99 % Višead
40000 €
Iznos zajma 1000 € - 40000 €
Kamata 6,49 %
Datum dospijeća 13 - 120 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 40 000 € Rok otplate: 13 - 120 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Zagrebačka banka d.d.

Posudite od 1000 € s kamatama od 6,49 % Višead
300000 €
Iznos zajma 10000 € - 300000 €
Kamata 6,2 %
Datum dospijeća 12 - 120 mjeseci

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 300 000 kn Rok otplate, 12 - 120 mjeseci

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Sberbank d.d.

Posudite od 10000 € s kamatama od 6,2 % Višead
40000 €
Iznos zajma 700 € - 40000 €
Kamata 7,15 %
Datum dospijeća 2 - 10 godina

Brze informacije

Svojstva ovog zajma

 • Iznos zajma do 40 000 € Rok otplate, 2 - 10 godina

Uvjeti zajma

 • Poslovno ste sposobna punoljetna fizička osoba
 • Imate redovita primanja
 • Ispravan telefonski i mobilni kontakt

O kompaniji

Više informacija o tvrtki Addiko Bank d.d.

Posudite od 700 € s kamatama od 7,15 % Višead

    Najpovoljniji krediti za refinanciranje

Sve više hrvatskih se nalazi u situaciji da postojeća financijska dugovanja poput kredita moraju pokriti s još jednim kreditom. Za zatvaranje tih starih obveza građani se odlučuju za refinanciranje kreditom. Isto tako, građanima je vrlo bitno da su ti krediti povoljni kako se ne bi našli u začaranom krugu dugovanja. Stoga su najpovoljniji krediti za financiranje zadnjih nekoliko godina postali vrlo popularno rješenje za taj problem.

Naravno, ako tražite najpovoljnije kredite za refinanciranje, banke vam možda neće pretjerano koristiti u toj situaciji, prvenstveno zbog vaše smanjene kreditne sposobnosti kada imate postojeći dug. No, nema razloga za strah jer postoji broj opcija kako bi ste došli do kredita za zatvaranje postojećih financijskih obveza!

U nastavku saznajte što su to krediti za refinanciranje, što je to reprogram kredita te koji su uvjeti za refinanciranje kredita!

Što su krediti za refinanciranje?

Krediti za refinanciranje su tip kredita čija je namjena upravo otplata postojećih kredita. Osim toga što će vam pomoći pri zatvaranju postojećih obveza, s najpovoljnijim kreditima za refinanciranje ćete ostvariti i dodatnu uštedu uz niže rate otplate. 

Uglavnom, najpovoljniji krediti za refinanciranje će vam biti uvelike korisni u situacijama kada želite:

Jedna velika prednost kredita za refinanciranje je što oni omogućuju reprogram kredita, koji vam uvelike može pomoći pri rješavanju starih financijskih obveza. Zapravo, krediti za refinanciranje i jesu produkt reprograma kredita.

Što je to reprogram kredita?

S reprogramom kredita možete objediniti postojeće dugove u jedan dug, koji će u suštini biti povoljniji kredit. Reprogram kredita građanima daje mogućnost opširnije kontrole nad vlastitim dugovima.

Primjerice, otvorili ste nekoliko kredita koji vam zadaju poteškoće pri otplati, prvenstveno zbog potencijalno visokih kamata. Reprogram kredita ovdje uskače u pomoć, jer vam omogućuje objedinjavanje svih kredita u jedan. To može rezultirati i krajnje povoljnijim kreditom.

U suštini priče, ako se odlučite na reprogram kredita, naplaćivat će vam se samo jedan kredit na mjesečnoj razini. Samim time će vam biti lakše formirati plan otplate i upravljati vlastitim financijskim sredstvima. Isto tako, reprogram kredita se uvelike isplati ako jednostavno želite poboljšati nepovoljne uvjete postojećih kredita.

Naravno, prije no što se odlučite za pronalazak najpovoljnijih kredita za refinanciranje, veoma je bitno da budete sigurni da pojedini zajmodavac dopušta takvu opciju u vašoj situaciji. Naime, kod većine zajmodavaca ćete morati platiti novčane naknade kako bi vam se odobrio kredit koji služi za prijevremenu otplatu postojećeg kredita.

Najčešći uvjeti kredita za refinanciranje

Naša preporuka je da se odlučite na online zajmodavce za ugovaranje kredita za refinanciranje ako želite proći najpovoljnije i s manje stresa. Naime, kod online zajmodavaca možete naći najpovoljnije kredite za refinanciranje koje možete realizirati uz minimalan broj dokumenata. 

Glavni uvjeti su da ste punoljetna osoba, da imate hrvatsko državljanstvo te da imate neki oblik kontakt podataka u obliku telefonskog ili mobilnog broja i email adrese. 

Od dokumenata će vam trebati osobna iskaznica, broj tekućeg računa, i u nekim slučajevima zadnje tri platne liste vašeg poslodavca. 

Kako bi online zajmodavac bio siguran da ćete otplatiti kredit za refinanciranje u jasno definiranom roku, moguće je da će od vas tražiti neki instrument osiguranja. Kod online zajmodavaca je taj instrument najčešće jamac za kredit, za kojeg ćete morati i priložiti dodatnu potvrdu.

Kada uspijete doći do zadnjeg koraka realizacije najpovoljnijih kredita za refinanciranje, bitno je znati da kamatne stope variraju od 0% do 8% i više. Naime, teško je da ćete i koristiti kredite bez kamatnih stopa, pošto se oni izdaju isključivo za manje iznose, s rokovima otplate od mjesec dana. 

Prednosti najpovoljnijih kredita za refinanciranje

S najpovoljnijim kreditima za refinanciranje imate mogućnost objedinjavanja više financijskih obveza, što ne moraju biti striktno i postojeći krediti. U tu kategoriju spadaju i kamate za prekoračenja na kreditnim karticama, još jedan od čestih razloga upadanja u dugovanja. 

Kada objedinite više financijskih obveza, u većini situacija ćete moći i ugovoriti kredit s nižom kamatnom stopom od prijašnje. Naime, kredite možete realizirati s fiksnom ili promjenjivom kamatnom stopom. Kada se odlučite na kredit za refinanciranje, dobivate mogućnost odabira vrste kamatne stope. Pametno birajte, jer se tržište kreće na svakodnevnoj bazi. Preporučujemo da odaberete fiksnu kamatnu stopu za dugoročne otplate, a promjenjivu za kratkoročne otplate (kada ste sigurni da se tržište neće vrtoglavo promijeniti).

Na što pripaziti prije uzimanja kredita za refinanciranje?

Naime, ponekad se čini kako je u tekućoj situaciji idealno provesti reprogram kredita i smanjiti si teret na novčana sredstva. No, zapitajte se, pametno li je refinancirati postojeći kredit ako vam preostaje još mjesec dana za isplatu istog? U toj se situaciji ubacujete u novi dug, te samim time postoji i mogućnost upadanje u začarani krug dugovanja, a to svakako želite izbjeći. Vodite računa o tome da vam je kredit za refinanciranje zaista i potreban, recimo kada vam treba još nekoliko mjeseci ili godina za cjelovitu otplatu postojećeg kredita.

Zaključak

Kada trebate otplatiti postojeće financijske obveze poput kredita ili prekoračenja na kreditnim karticama, krediti za refinanciranje su vam izgledna opcija. No, najpovoljniji krediti za refinanciranje se ne nalaze striktno u bankama. Njih možete veoma brzo i jednostavno ugovoriti preko online zajmodavaca (koje možemo nazvati i kreditnim kućama).

 


Najpovoljniji krediti za refinanciranje Ocjena: 4.5/5 Od 119 Glasovi.
David Gabrić David Gabrić(LinkedIn)
David Gabrić je SEO entuzijast i kreator informativnog sadržaja za različite niše. Bakalar je informatike, sa specijalizacijom u Poslovnim sustavima, koja ga uvodi u svijet financija i bankarstva.

Operater

Uspoređivač zajmova Coolfinancije.com:
double technology s.r.o., PDV: CZ08695717
Tvrtka nije pružatelj ni jednog financijskog proizvoda.

O portalu

Coolfinancije.com je web mjesto za usporedbu zajmova. Utemeljeni smo na transparentnosti i cjelovitosti podataka. Uz naše usluge znat ćete koji zajam odabrati.